Autisme


Ook mijn kijk op Autisme is 'net een beetje anders'. In mijn zoektocht ben ik veel verschillende dingen tegengekomen. Ik vind het heel belangrijk om verder te kijken. Niet alles wat gepubliceerd wordt, is van toeassing op jou. Ik zie jou! Jou als persoon en toevallig is op je pad gekomen, dat je de diagnose autisme hebt gekregen. Of dat je het vermoeden hebt dat je autisme hebt. Maar jij blijft jij! Al is dit juist een punt wat ik vaak opmerk bij autisme. Wie is die jij? Wie ben jij? Er lijkt geen echt antwoord te komen.


Dit is voor mij wel mijn drive om verder te kijken en te zoeken naar informatie en kennis, die mij verder kan helpen bij de begeleiding van autisme. En telkens weer kom ik op het punt, dat er zoveel in onszelf zit en dus ook in jou zit. Jij voelt het beste wie jij bent! Maar ga dat maar eens in woorden uitdrukken. Woorden schieten gewoon soms te kort.


Toch is het wel fijn om te snappen dat het systeem van Autisme anders werkt. En ook daarin wil ik benoemen dat het voor iedereen uniek is. We zijn allemaal mens, maar soms met een ander systeem. Tja dat kan een autistische systeem zijn. En daarnaast zijn we allemaal toch net een beetje anders.


Het is vaak dat die buitenwereld, de mensen om ons heen, maken dat het spannend is. Alle aandacht gaat naar het goed willen doen voor de ander, willen voldoen aan de opdracht. Het ontbreekt vaak aan een antwoord op: Hoe dan? En vanuit die situatie of te veel over grenzen gaan om aan die (vaak in ons hoofd zittende) verwachting te voldoen, of te bevriezen en niets meer kunnen doen. Vaak beland je door zo'n situatie in een visieuze cirkel van gedachten, die maar blijft doorgaan. Het niet kunnen voldoen aan de verwachtingen en het zodoende het gevoel te hebben het niet goed te kunnen doen. Daardoor je onzeker te voelen en misschien nog wel meer nare emoties die volbaar zijn. In ieder geval erg vermoeiend.


Ik kijk graag mee om helderheid te scheppen zodat je voor jezelf keuzes kunt gaan maken die bij je passen!


De informatie over emoties en andere inzichten die ik deel kunnen ook van veel waarde zijn voor jou. Kijk rustig rond en zodra er informatie is die passend is met betrekking tot autisme zal ik daarvan hieronder een link plaatsen.


voor een persoonlijk gesprek klik hier