Training

Samen Sterk

Samen DOEN!

Training voor persoonlijke ontwikkeling

Net een beetje anders


Tijd voor verandering

"HELP! Het lukt me niet alleen... Ik wil graag veranderen, maar het lukt niet. Ik voel me steeds zo bang, zo onhandig, gefrustreerd. Ik snap de ander niet, waarom gebeurt dit toch elke keer! Ik voel me leeg en moe of wat dan ook in de strekking. Zoals het nu gaat, is het niet fijn." 


"Ik zou willen dat ik me zeker voel, meer vertrouwen heb. Dat ik weet wat ik moet doen. Dat ik fijne emoties ervaar in plaats van die nare negatieve gevoelens. Ik wil begrijpen hoe het werkt. Ik wil weer meedoen!"

Veranderen doen we vanuit

passie of noodzaak

"Ik kan het niet alleen! Maar ik wil het wel en ik sta op dit moment open om er mee aan de slag te gaan!"


Als deze situatie bij jou van toepassing is, dan is de training Samen Sterk Samen DOEN wat jou kan helpen. Uit deze situatie komen is lastig, omdat we onze blinde vlekken zelf niet kunnen zien. Logisch, ze heten niet voor niets blinde vlekken. En is dat spannend?!? Jazeker! Dat is ontzettend spannend. Op dit moment is niets doen alleen geen optie meer. Dat gaat de situatie niet veranderen. Maar weet dat het in jou tempo mag. Wat als het stapje voor stapje mag! Hoe voelt dat?

Als je blijft doen wat je altijd al deed,

zul je krijgen wat je altijd al kreeg

Wat gaan we doen?


Hieronder de praktische informatie over de training:

WIE:


Voor jou als je tussen/rond de 18 en 22 jaar bent, vastloopt op het gebied van de sociale interactie en daar nu echt verandering in wil!


WAT:


Samen Sterk Samen DOEN is een training voor persoonlijke ontwikkeling


WAAR:


Praktijkruimte 'Net een beetje anders'

Stephensonstraat 45

2327 RM Zoetermeer


WANNEER:              


- 10 januari
- 17 januari
- 24 januari
- 31 januari
- 7 februari
- 14 februari
- 28 februari
- 6 maart
- 13 maart
- 20 maart

- 27 maart (als extra optie mocht er een dag door omstandigheden niet door gaan)


Woensdag van 10:00-11:30 of van 19:30-21:00 bij genoeg aanmeldingen


HOE:


Door samen 10 woensdagen bij elkaar te komen en te ontdekken wat er op dit moment bij jou en de ander speelt en hoe het werkt. Leren van en met elkaar door het te DOEN! Onder begeleiding van mij, Antoinet  

Met gelijkgestemden gaan we aan de slag. Ik heb een rugzak vol met opgedane kennis en ervaring. Kennis vanuit mijn studie tot Social Worker en de daarbij nodige werkervaring. Ik heb de opleiding van de NLP gevolgd en mag mij NLP Master Practitioner noemen. Daarnaast ben ik gediplomeerd Teken je Gesprek coach. Het visueel maken van wat er speelt, geeft zoveel helderheid en inzicht, waardoor verandering veel makkelijker gaat. Je kunt er dan niet meer om heen, want het staat voor je op papier. Er dan mee aan de slag gaan, geeft inzichten en maakt dat je de tekening kunt gaan veranderen, zodat deze beter bij jou past. Tot slot heb ik mijn rugzak gevuld met heel veel kennis over emoties en bewustwording. Dat brengt me meteen bij het volgende. Al de studies met kennis en ervaringen zijn leuk, maar het gaat er om wie je als persoon bent en wat je met deze informatie doet. Dat gaat voorbij aan alle kennis, titels en labels. Het is wel fijn om een kader te hebben van waaruit ik deze training heb gemaakt. Sluit dit aan bij jou? Voel je bij het lezen ja, dit wil ik gaan doen! Meld je dan snel aan.

Een training waarin je de tools krijgt om de verandering vorm te geven.

Op een manier die bij jou past.

Ik vind het belangrijk dat, hoe mooi de theorie ook is, het praktisch en passend moet zijn. Als iets niet passend of kloppend voelt, gaat het niet werken. Je hebt zelf te ervaren hoe het voor jou kan werken. En dat kan wel eens voor jou heel anders zijn dan voor je buurman of buurvrouw. Iedereen is daarin uniek. En dat uniek zijn, dat 'net een beetje anders' zijn, dat is waar ik voor sta en ga! Niet altijd even makkelijk, maar het is zo passend en kloppend, want iemand anders willen zijn kost heel veel energie en het is zonde, want die persoon bestaat al.

Wel kunnen we van elkaar leren door te horen en zien hoe iemand het anders doet. Dan kunnen we die kennis betrekken op onszelf en kijken wat dit voor ons zou kunnen betekenen. Alles om sterker te worden en ons leven fijner, passender en kloppender te gaan leven. Snappen wat die gevoelens van het begin, de angst het onhandige, onzekere niet weten wat te kunnen doen, de frustratie of het gevoel te hebben er alleen voor te staan, anders te zijn en zo moe, te vertellen hebben.


Dat brengt me nog bij een laatste punt dat ik graag wil aangeven. Ik heb me in de jaren ook verdiept in autisme. Deze training sluit daar goed bij aan. Tijdens mijn zoektocht zocht ik het missende puzzelstukje en die heb ik gevonden. Ik heb weet van het autisme en waar het iets anders werkt. Tijdens deze training ben ik met jou als persoon bezig, waarbij het misschien net een beetje anders gaat, maar in basis precies hetzelfde werkt. Namelijk het voelen en ervaren wat werkt, voor jou!


Dit alles bij elkaar vormt de training Samen Sterk Samen DOEN!  

Je hebt het uiteindelijk zelf te doen,

maar je hoeft het niet alleen te doen😊

Elke week zul je een stukje van een werkboek krijgen. Het gaat immers ook om een stukje doen. Ervaringen doe je niet op door enkel informatie tot je te nemen. We gaan een manier ontwikkelen om onze blinde vlekken zichtbaar te gaan maken. Opdrachten om eens bij stil te staan in de tijd tussen de momenten dat we elkaar gaan zien. Het zijn ook fijne hulpmiddelen, die je makkelijk even kunt inzetten. Ik heb al fijne reacties teruggekregen dat het helpend is. De keer dat we elkaar erop zullen zien, nemen we de ervaring mee in het trainingsmoment.


Ik maak gebruik van Whatsapp om laagdrempelig contact te hebben tijdens de gehele training. Ik kan daarin ook makkelijk de eventuele terugkoppeling, tekeningen en de delen van het werkboek sturen. Uiteraard zijn er andere opties, flexibiliteit is een hele helpende vaardigheid;)


Hoe het precies gaat verlopen weet ik niet van te voren, maar wat ik wel weet is dat we 10 weken ons gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling veel kennis gaan delen en deze toepasbaar maken voor ons allemaal, persoonlijk en uniek!


Doe je mee? Ik heb er zin in!